Igår kväll när jag var på väg hem från träningen såg jag på FB att en annan skådarkompis sett norrsken över Stockholm. Stockholm!? Och blickade direkt ut - nähä, kolsvart...
När jag kom hem gick jag direkt ut till balkongen för att hoppas få se norrsken, men såg bara en svag "dimslöja" men tyckte ändå jag kunde ana en svag grön ton och att den ändrade form litegrann. Väntade en liten stund och kikade ut igen - jo, formen var ändrad! Lite senare kunde jag tydligt se skenet och sprang då in för att hämta kameran och ut igen! Var lite väl upphetsad i början att jag knäppte bilderna för hand, men vid den andra omgången stod kameran på tubstativen och fick lite bättre och skarpare bilder.
 
Imorse när jag var ute med Ester (min boxer) på en långpromenad började hon reagera på något och blickade uppåt. Automatiskt börjar jag också blicka uppåt, då hon hör åt mig.
Uppe i trädet satt fyra vackra nötskrikor och tjattrade högljutt. Om vi bara visste vad de snackade om - de gjorde det säkert för de är smarta fåglar. Och vackra!
http://sverigesradio.se