Den kom, vi kom och vi kryssade!

För två helger sedan brakade det till rejält i C300 och Dagens Fågel med feta röda bokstäver "BRUNTRAST". Det var säkert långt bort tänkte jag, kanske på Öland eller någon liten ö ute i skärgården.
Läste "Låssa, Upl".
... Vafataimej, var ligger Låssa? Uppland har vi ju som vårt grannlandskap. Öland var det inte på tal om. Klickade på kartan.
Såg motorvägen E18 intill, att stället låg utanför Upplands-Bro.

För bra för att vara sant!

...problemet var att jag satt valpvakt åt sju helvilda aussier plus deras kontaktsökande mamma. Jag får helt enkelt hoppas att trasten gillar stället och stannar kvar några dagar. Helst skall den vara kvar på måndag, den 6 nov!
- och det gjorde den!

På måndagförmiddag lastade vi bilen med två vilda boxrar, husse, tuben och den tunga biologibibeln "Life", som vi har i universitetet just nu...
Efter ca 55 min med bil kom vi fram, följde folkströmmen och kom till en stor flock bakom växthusen. Det första ansiktet jag såg och kände igen var Bosse C! Han har bilat ända hit från Öland samma morgon och la precis till arten i sin redan långa artlista. Efter kanske 5-10 minuter dök den upp i rönnbär-apeln (eller vad det nu heter...) med gula små bär.

- Där satt den!

High-five med Bosse och därefter tog husse och jag en lång runda i skogen en bit från Låssa och hundarna fick rusa pälsen av sig. De två var också med när vi kryssade härfågel vid Erstavik i våras, bland annat. Den ena kan skryta med bl.a. svartvingad vadarsvala, svarthalsad trast och isabellastenskvätta.

Skrivet: 2011-11-23