Dagen inledde med en kass hotellfrukost, med rostade bröd, smör, halvtrist ost, motbjudande skinka, dagen-innan-kokta ägg, smaklöst kaffe och juice samt fabrikgjorda marmelader med lite smakämnen i. När vi klev in i frukostrummet mötte vi av deppiga hotellgäster som log ironiskt åt oss, och därefter fattade vi varför...
Vi åt bara så att vi klarade oss ett par timmar framåt.

Dagens första etapp var till Portobello Road, där det var en stor marknad med en massa affärer utmed gatan. Vi var inte alls ensamma där, vi fick tränga oss framåt och ibland följde vi bara med strömmen. Fikade också där och passade på och beställde en engelsk te, då vi ändå var i England. Efter att vi har tittat klart på alla affärer fortsatte vi med buss (dubbeldäckare såklart) till Harrods och där i varuhuset tillbringade vi i några timmar. Man kunde köpa nästan precis vad som helst där, allt från bilar, mat till kläder och hundvalpar. Hundvalpar? Jovisst, några pudel- och chihuahuavalpar såg vi bakom en glasvägg i djuravdelningen. Många hundprylar fanns där, allting åt det lyxigare (och knäppare?) hållet. Bland annat såg vi en riktig säng, men avsedd för hund. Även hundklänningar osv... you name it!

Efter att ha blivit mätta på Harrods gick vi till ett matställe i Chelsea-stadsdelen och åt fish'n'chips och när vi var mätta fortsatte vi till Buckingham palace och gick igenom Green Park till S:t James Park innan vi tog tunnelbana från Westminster station, alldeles intill Big Ben. Vi var där kl 20:00, endast 30 min innan hela tornet släcktes för Earth Hour. Innan vi kom hem åt vi middag och passade på och skypade på en internetcafé och pratade med resten av familjen. Earth Hour deltog vi givetvis, genom att inte ha några lampor tända i vårt hotellrum... Inte heller teven var påslagen.


Portobello Road


Musikuppvisning av några skolpojkar
Portobello Road, igen
Någon typ av körsbärträd


Harrods delikatessavdelning i "matvåningen"


Hundsäng... Suck...


Hundklänningar... Finns det någon i storlek XXXXXL, tilll någon s:t bernardshund?


Te med 22-karats guld! 1 hg kostar £300, vilket motsvarar runt 3300:- ...


Buckingham palace, någonstans där inne kanske sitter drottningen och stickar tröja?


Big Ben & Westminster, kl. 20:00 - 30 min kvar innan lamporna släcktes ned.

Skrivet: 2012-04-04