Efter drygt 10 timmars nattsömn (vilket vi behövde!), frukostintag och väskpackning far vi väg till Madame Tussauds och gick in där. Entréavgiften för en vuxen person, över 16 år kostade £25, och vi var två, så det skulle bli £50... När vi kom fram till kassasören och skulle betala upptäckte hon att jag var döv, så priset föll rejält, och att jag hade sällskap, så slutsumman låg på endast £15! :)

Det var olika avdelningar inne på museet, i början var det filmstjärnor, sen kom bl.a. sportstjärnor, musiker, vetenskapsmän, presidenter och historiska viktiga personer och slutligen hamnade vi på skräckavdelningen. Efter att ha navigerat oss igenom skräckavdelningen travade vi igenom souvenir-djungeln där man kunde köpa allt från I ♥ London till små plastbrickor med telefonkiosk, Big Ben eller liknande avbildade...
Efter museumbesöket tog vi en behaglig promenad genom Regent Park i det fina vädret. Som vanligt var vi inte ensamma där, flera hundägare var där. Vi frågade ett trevligt en/sv par med en fin fralla om vägen till den närmaste djuraffären för att köpa någonting till min boxer. Vi fick en bra beskrivning och när vi var inne på affären köpte jag ett läderhalsband och därefter gick vi nordösterut och hamnade sedan på Chalk Farm, som påminner om Portobello Road, med tusentals folk. På en liten sidogata var det flera små exotiska matställen med indisk, thailändsk, kinesisk, italiensk m.m. mat och vi beställde lite indisk mat och åt det till lunch. Efter när våra magar mättades åkte vi med buss tillbaka till hotellet och fixade lite innan vi fortsatte till fots till Hyde park. Köpte glass och satt och njöt på en parkbänk. I dammarna simmade några färgglada mandarinänder. Andhonorna brukar vara diskreta med kamouflageteckningar, men hos mandarinänder är honorna gråa i olika nyanser med vita fina teckningar.

Efter när glassen var uppätna gick vi till en gräsmatta och la oss där och solade i kanske en timme innan vi fick gå upp för att hinna äta middag innan vi åkte till Heathrow flygplats. Det var säkert +18, mot Sveriges +1 och snöslask...
Middagen åt vi på en Steakhouse intill Paddington station och till förrätt beställde vi friterade squid, en slags bläckfisk. Åt det ofta i Spanien för flera år sedan, så det var en rätt med flera härliga minnen. Till huvudrätt åt vi kött med friterade potatis och sås till. När våra magar mättades åkte vi med Heathroww Express tillbaka till Heathrow och flög hem till det kalla Sverige. Det låg lite snö på marken när vi vadade tillbaka till bilen på Beta långtidsparkeringen strax innan 01-strecket. Krama kuddarna kunde vi göra cirka 02:30 och jag fick gå upp cirka 07:00 för att åka till skolan... ;)

Det var en riktigt trevlig resa (är skitnöjd!) och precis allt flöt på bra! Hotellets frukost glömmer vi lätt bort, vi fick i alla fall ätbar mat... ;) Weekendresa till London kan jag varmt rekommendera, och ett stort plus är att läsa på innan om staden och planera vad ni vill se och göra det, så att ni inte sitter på planet hem och ångrar att ni inte gjorde si eller så...

Här kommer några bilder från den sista dagen i London. Bra väder hade vi!


Madame Tussauds, Michael Jackson. ♥


Magnoliaträd i Regent Park


Regent Park


Chalk Farm


Mandarinänder i Hyde Park


Tupplur i Hyde Park. Ensamma var vi...


Ekorrmatning. Samma typ av ekorre som i Washington DC utanför Vita Huset. Grå ekorre (hemma i Sverige har vi röd ekorre)


Närstudie


Ekorrkvinnan? Kvinnan som lever med ekorrar? (Londons svar på amerikaners Mannen som lever med vargar eller Grizzly Man...?)

Skrivet: 2012-04-07