Igår var det ett livligt liv vid fågelbordet, kanske pga. det fina vädret? Vid golfbanan var det fem nötskrikor i ett och samma område, där två höll på och grävde lite bland fjolårslöv. De har säkert gömt någonting där och vill nu ha det tillbaka. De har väldigt minne och när jag var kring 11 år gammal gjorde jag ett litet skolarbete om nötskrikor. Jag fick bl.a. lära mig att nötskrikor faktiskt kan dyka ner i tjockt snölager efter nötter som de gömt tidigare när de hamstrade mat. En stenknäck fann jag även uppe bland trädkronorna.

Hemma vid fågelbordet var några grönsiskor på plats, även två bergfinkhanar, ett par koltrastar och en stationär björktrast. Blåmesar och talgoxar var självklara gäster, ett par grönfinkar var också på plats. Helt plöts kom två domherrar ur tomma intet och hanen satt på fågebordet och tuggade i sig solrosfröna. Honan valde att sitta kvar uppe i japanska körsbärträdet.

Isläget vid sjön har ändrats dramatiskt under de senaste dagarna. Igår var det ett tunt islager vid kanten, men idag var sjön nästan helt istäckt, förutom vid bron där det var en stor vak.

Skrivet: 2012-01-09