Vårfåglarna är på ingång och i lördags flög en liten flock ringduvor förbi huset och en ad. havsörn seglade långsamt över köksföstret. Kunde inte låta bli att inte bli imponerad på denna mäktiga fågel och tittade tills den försvann utom synhåll.
I helgens var jag på Smedjebacken i Dalarna i samband med Svenska Boxerklubben och på väg dit, strax utanför Västerås såg jag min första tofsvipa för i år. Årets första stare upptäckte jag idag när jag kikade ut genom köksfönstret.

Idag begav Ester (min boxer) och jag ut på en långpromenad i Erstavik och var ute från 08:55 fram till 11:20. Vid de stora fälten, fd. Överby fanns två ormvråkar och vid ett tillfälle stod jag mitt emellan två stycken som satt i olika träd. På tal om att känna sig iakttagen!

Det händer ibland att jag tänker på en fågelart och så råkar jag få se en sådan efter en liten stund. Jag stod på fälten och tänkte på varfågel: "en sådan brukar finnas någonstans i Erstaviksområdet under vinterhalvåret, undra var den kan finnas just nu..." och kollade i ett par höga träd vid utkanten av fälten med handjagaren - och där satt en varfågel! En läcker art tycker jag faktiskt, och fick ringmärka en sådan på Nidingen (iförsedda tjocka arbetshandskar). Fast det var inte så kul att se en halv uppäten kungsfågel i samma nät som varfågeln...

Jag ska i eftermiddag försöka kolla läget vid Baggenstäket, om någon silltrut och skrattmås har kommit. Isläget är fortfarande ganska likadant, men vid dessa platser som var vattenfria, har blivit lite större på sistone.

Skrivet: 2011-03-17