För ett par månader sedan bokade vi en weekendresa för två till London och bokade också hotellrum. Väckarklockan ringde cirka 04:30 i fredags, det vill säga den 30 mars. Lyckligtvis var det schemafritt på universitetet så jag missade inget.

Vi bestämde oss för att ta bilen till Arlanda och parkerade vid Beta långtidsparkeringen bland tusentals andra bilar. Vädret var ganska klart och småkyligt när vi väntade på transferbussen. Vi åkte med SAS och checkade in oss via deras biljettautomat och det var bekvämt, trots att vi var lite ovana. När vi satte oss i planet började det snöa och vi hann undan det bisarra vädret (nåja, jag gillar vinter, men nu får det räcka...) och planet startade punkligt.
Vi flög över Vänern när det började klarna upp och kunde följa rutten rakt över Göteborg, dock såg vi inte själva staden, men andra närliggande hamnstäder, såsom tex. Lysekil. Det var ganska mycket luftturbulens där uppe, på grund av jetström som ligger ovanför tropopausen i atmosfären. För att kunna bli kallad för jetström så behövs en hastighet mer än 90 km/h.
Efter Kattegatt kom Danmark och vi flög strax söder om ett av mina smultronställen, där Kattegatt och Skagerrack möts: Skagen. Därefter var det den blåsiga Nordsjön innan vi kom till Storbritannien.


♥ Skagen ♥

Efter när vi landat på Heathrow flygplatsen tog vi Heathrow Express, endast 15 min in till Paddington station, belägen endast två till tre kvarter från vår hotellgata.
När vi kom till hotellet checkade vi in och lämnade bagagen och påbörjade vår sightseeing på en gång. Tog tunnelbana till Enbankment där vi gick den sista biten till London Eye och köpte biljetter men innan vi klev ombord på pariserhjulet passade vi på och mättade våra hungriga magar med Fish'n'chips. Uppe på London Eye var det milvis utsikt åt alla håll, vädret var klart och varmt men en aning disigt.

Därefter köpte vi glass och vadade långsamt på Westminster bridge och studerade Big Ben innan vi fortsatte med tunnelbanan till Greenwich och besökte det gamla observatoriet. Vid observatoriet finns nollmerdinanen, där väst mötte öst och det var häftigt att placera ena halva av sig på östsidan och den andra på västsidan. Längre ner i Afrika, dock ute på havet kan man komma till den absoluta nollmerdinanen, där breddmerdinanen möter längdmerdinanen, dvs. 0º och 0º.
Efter att ha placerat sig mitt på merdinanen kopplade vi av i Greenwich park innan vi fortsatte tillbaka till cityn och besökte Tower bridge samt tittade på London bridge, HMS Belfast samt Tower of London innan vi fortsatte inåt stan och kollade vid en av Gordon Ramseys restauranger. Fina rätter, för en trerätters meny för en person kostar det cirka 200£, det vill säga strax över 2000:-. Vad som var ett stort plus var att de inte serverade den hotade blåfenade tonfisken, utan istället den gulfenade. Tummen upp!

Efter att ha mättat våra magar på en annan restaurang gick vi tillbaka till hotellet och släckte lampan kring 22:00, aströtta var vi...!


London Eye, på väg upp
Westminster bridge, Westminster och Big Ben


Hey!


Nedräkningen till sommar-OS i London har redan börjat.


Nollmerdinanen!


Släng er i väggen ni blommor hemma i Sverige, här i London är de flera hästlängder före!


Kastanj


Max fyra hundar? Är det någon skillnad om man har med sig fyra chihuahuor eller fyra grand danoiser/ mastiffer? ;)


Tower Bridge, Tower of London ligger precis bredvid mig


Gordon Ramseys restaurang, nära Bond street.

Skrivet: 2012-04-02