Imorse hämtade vår tuktuk oss 07:00 och vi åkte den 'lilla loopen' och besökte några olika stora tempel. Hela område är jättestort och tuktuken transporterar oss mellan templen och väntar under tiden tillsammans med andra tuktukförare. Flera verkar vara kompisar med varandra, medan andra föredrog att sätta upp en hammock i sittvagnen och sova medan kunderna är ute på tempelbesök.
 
Templen var fantastiska fina, de är nästan 1000 år gamla och konservationsarbete är mycket snyggt gjort! Det finns några tavlor som visar hur konservationen före och efter blev. Innan man reparerade templen så låg stenarna lite huller och buller, efter alla år med väder, vind och slitage. Nu är de flesta på plats som det var för flera hundra år sedan. En massa inristningar i stenarna med bland annat buddiststatyn, hästar, elefanter, tupp, buddhistiska symboler, skrift etc etc..
 
Och vi var helt ensamma på plats. Inte en enda person sågs till... *not*! Fastän det var inte lika trängt som i stockholmska tunnelbanevagnar under rusningstrafiken...
Många turister, det verkade vara ca 75% östasiater och 25% amerikaner, européer och australier. Några munkar såg vi också och de har rätt hög status här i buddhistiska länderna. Det finns några olika regler man skall tänka på när man möter buddhistiska munkar, bland annat så bör man inte fotografera dom utan att fråga om lov först etc. 
 
Lite lustigt var det att se när några unga munkar tog upp sina smartphones för att fotografera templen... Främst vid Angkor Wat. ;)
 
Framåt kvällen, efter att ha vilat lite, åkte vi in till Siem Reap och åt middag samt kollade på matmarknaden där. Nästan alla affärer sålde ungefär samma typ av saker, vilket det är rätt vanligt i marknader runtom världen. Är inte det bättre att försöka sälja unika saker som man tror skulle kunna attrahera köpare, istället för att försöka sälja t-shorts som 50 andra också gör det...?
 
Imorgon blir det utflykt med tuktuk och båt för att besöka en "flytande stad" och kolla i ett fågelskyddsområde. Ryggsäcken är färdigpackad med bla kikare och fågelbok... ;)
 
Vid det första templet imorse såg vi flera papegojor! De var någon slags halsbandsparakiter, men lite osäker på exakt art. Skoj!
 
Tuktuk
 
Gigantiskt träd!
 
Konst
 
Myror
 

Angkor Wat
 


Mitten i Angkor Wat!
 
 
Massivt!
 
Ösregnade som bara det med blytunga droppar när vi var inne i Angkor Wat. Stannade kvar och väntade ut regnet i cirka 20 minuter. ;)
 
Folktomt...
 
Alexandrineparakit, den höll på att putsa sig ren. 
 
Överfull Skolbuss Deluxe... I Siem Reap framåt kvällen.

2 kommentarer

Helena

19 Nov 2015 07:40

Åh vackert! Undrar om Angkor Wat har varit med i någon film? 😃

Svar: Jo, det har det faktiskt varit, Tomb Raider och Indiana Jones. 😜
vadarsvalan.blogg.se

Helena

19 Nov 2015 07:40

Åh vackert! Undrar om Angkor Wat har varit med i någon film? 😃

Kommentera

Publiceras ej