Det finns en del djur och fåglar här, de mest kända är de krabbätande makakorna. Kanske dels för att de syns mest, de håller ofta ganska nära stigen mellan stränderna. Nyfikna är de också och om man är oaktsamma så kan de knycka saker ifrån en. Ungarna är mest "pålitliga" och söta, de utforskar en lite försiktigt om lusten finns, annars struntar de i människorna. Honorna är lugna och hörs inte lika mycket som hanarna. Hanarna kan vara lite väl för framåt ibland så att några turister blir rädda när hanarna blir nyfikna på vad som bars. De verkar också ha lärt sig hur man öppnar blixtlås, så ryggsäckar är inte jättesäkra heller...
Soporna vet de också att det kan finnas matrester i, så de kan rota i soporna/ papperskorgar. Tyvärr så tycker några de är roligt att mata dom - effekten kan bli det motsatta i framtiden. Aporna kanske blir mer "aggressiva" och vet att människor kan bära på något ätbart.
  
Om man är ouppmärksam...

 
Det finns en annan art av apa här, översatt till svenska så blir det 'glasögonlangurer'. De äter enbart blad och håller sig mest bland träden och är inte intresserade av människorna. De är otroligt söta, med sin mörka päls och vita teckningar, där det bland annat är två ringar runt ögonen (ser ut som glasögon). Såg flera idag under förmiddagen.
Det finns en "känd" fågelart här, som inte finns överallt, de lever lite undanskymda men kan låta. Det är Oriental Pied Hornbill, en typ sv näshornfågel. Idag på tillbakavägen från promenaden såg vi fyra stycken i ett träd, där de åt något därifrån. Skoj! Jämfört med andra näshornfågelarter så är denna art ganska liten, men fortfarande typisk näshornfågel och vacker.
 #
 
Imorgon blir det prova-på-klippklättring för mig. Många är här för att klättra på klipporna. Klipporna är höga och branta och har olika svårighetsgrad.
Bokade för en stund sedan passet på ett klättringsställe och samtidigt började det ösregna ordentligt efter en dag med fint väder! Åskade också kraftigt så att det mullrade ända igenom ryggmärgen. Regnet här kommer omedelbart och utan någon mjukstart, jämfört med svenska regn. Vaddå duggregn? Det existerar inte här.
 
Pranag Beach 

Railey Beach med longtailbåtar

Några bilder från igår:
Lergubbar
 
Vår badanka intill en svamp
 
Lagunen syns i bakgrunden 
 
Lite äldre bild: Solnedgången i Burma

Kommentera

Publiceras ej