Idag gjorde vi Hanoi. Först begav vi oss till botaniska trädgård för att leta rätt på en geocache, vilket vi fann. Den travelbuggen som vi tog med från Taman Negara i Malaysia droppade vi av här, för en fortsatt resa tillsammans med en annan geocachare.
Därefter gick vi vidare till Hanois kända landsmärke Tran Quoc Pagoda, som påminner om ett kinesiskt hus med små "pyramider" ovanpå varandra och med utvingade hörnspetsar. Checkade av byggaden och fortsatte på en smal landbrygga mellan två sjöar. Där kom en fruktförsäljare i "rishatt" och en axelpinne med två korgar hängande och frågade mig om jag ville köpa lite bananer. Tackade nej men hon närmade sig och la pinnen på min axel och la hatten på mitt huvud. Daniel fotade mig och då kom en till tant och gjorde samma sak med honom. Det var lite blandade känslor, lite kul och lustigt men samtidigt lite gränsöverpassage. Fotade oss och flyttade över sakerna igen. Gav oss två påsar med bananer och ville ha 200 000 dong (=80kr!). Vi tackade nej och tyckte summan var överdrivet mycket. De sänkte till 150 000 dong (60kr), men fortfarande jättemycket för några små bananer. Tackade nej och började känna oss obekväma och la ner påsarna på marken för att de inte ville ta emot dom. Sänkte till 100 000 (40kr) men tackade nej igen och då började de bli lite sura men vi gick bara. Man kan köpa bananer för kanske 10 000 eller mindre på en annan mer seriösare plats. Vi kände oss lite "attackerade", bara för att vi var turister. :/ Det var synd, för om de inte överdrev med priserna och pressade på oss så mycket så hade vi kunnat ha tänkt oss köpa lite bananer och käka dom till mellis.
 
Vid vattnet fiskade några män och det på lite annorlunda vis. Vissade hade agnboll och några krok som fiskarna lockades till. Men några hade en blysänke i mitten och många krok runtom, där de rycker på linan våldsamt så att krokarna skulle kroka fast någon fisk varsomhelst på kroppen. :(
 
Fortsatte gå mot hotellet och stannade först på en vietnamesisk militärmuseum som främst handlade om Vietnamkriget. Därefter stannade vi på en kafé och provade vietnamesisk kaffe, vi fick ett kaffe med chokladsmak och något sött i (sötmjölk, socker eller vad det nu var). Trots att det smakade sött så smakade det inte jättedumt alls.
 
Nu ska vi käka middag och väskorna är färdigpackade. För imorgon skall vi vidare! Vi mellanlandar i Bangkok och fortsätter sedan till Siem Reap i Kambodja för några dagar i Angkor Wat, en uråldrig tempelstad.
 
See ya!

Kommentera

Publiceras ej