Det som inte fick hända hände... Igår när jag skrev ett inlägg och kom till den sista meningen, så fick blogg.se-appen en bugg, så appen stängde och allt försvann (jag glömde också att spara som)... Irriterad var jag och slängde iväg mobilen på laddning och la oss istället. ;)

Här kommer inlägget (ett nytt sådant...).

Igår blev det en fin paddlingtur bland klipporna utan Cat Ba ön och området är med i Cat Ba nationalpark. Hela området tillhör Ha Long Bay, som är med på UNESCOs världsarvlista (klipporna och karstlandskapet). 

Efter en enkel frukost knatade vi iväg till den lilla hamnen på andra sidan udden för att leta efter kajakuthyrningsfirma. Ganska snabbt var en tjej framme hos oss och erbjöd hjälp och tips. Vi frågade om det inte blåste lite för mycket och det tyckte hon och hon tipsade oss om att åka med en båt istället och uppleva området bla bla.. Vi tackade för oss och sa att vi skulle diskutera lite och fortsatte att gå. När vi stod nära vattnet och kollade på kartan för att få en uppfattning över området kom hon igen och gjorde det minst fyra-fem gånger totalt... Det var irriterande mot slutet men vi lyckades skaka av oss henne när vi sa att vi skulle iväg och paddla. ;)

Vi skaffade lite lunch, i form av bananer, bröd och lite snacks samt vatten. Gick först till en miniaffär och de tog 60000 dong (ca 24kr) för två Snickers, tackade nej och de sänkte sedan till 50000. Fortfarande dyrt och dyrare än om man köper det på Pressbyrån hemma i Sverige... Gick över gatan till en annan affär som hade koll på vad som hänt och erbjöd 40000 istället (16kr, fortfarande inte jättebilligt men mer ok pris!).
Hyrde sedan två enmannakajaker hos Blue Swimmers och de kände seriösa och sa att det kanske blåste lite mycket men dit vi vill paddla till är skyddat och frågade oss om vår paddlingerfarenhet. Jo, vi har paddlat hemma i Sverige (undra vad som dök upp i hans huvud då, om det var bland isbergen man paddlar hemma i Sverige...).   ;)

Vi tog en behaglig tempo idag och paddlade totalt cirka 6h med tre strandhugg för lite mat/vattenintag. Paddlade bara över ett sund som var ganska öppet (givetvis med motvind både hållen, då vinden vände på sig framåt em...).
Klipporna var fantastiska vackra, höga och lodräta. Många glador (brunglador och/eller svartörade glador) seglade omkring här, de antagligen bor här eller sträcker förbi. En mörkgrå West-Pacific Reef Egret stod på en pärlodlingsflotte i området med pärlodling. "Bönderna" där i området var inte världens socialaste, det är nog inte konstigt, eftersom de hanterar en exportvara som är eftersökt. Många av dom hade också rätt vaktiga vakthundar på flottarna och inte alla var på lekhumör...

Vattnet här är klarare än igår vid hamnen, men inte djupblått som vid Bunaken i Indonesien. Mer som Östersjön eller Västerhavet hemma i Sverige.

Framåt kvällen, en stund innan solnedgången kom vi tillbaka och lämnade kanalerna på bryggan och knatade tillbaka hem, ganska trötta och kroppen ömmade lite. Några valkor på händerna värkte. Det var en bra dag!

Idag ska vi försöka hyra en skoter och kolla ön. Trafiken här är 10000x lugnare än i Hanoi, mer som ett lugnt samhälle i Sverige. Hoppas på en och annan trevlig fågel och lite annat! Det finns en "Hospital Cave" här, som användes som sjukhus under Vietnamkriget för ca 40-60 år sedan. 

GladaRestaurangflottor


Pärlodling
Vem gjorde dessa sandbollar!?

- Jag!

Kommentera

Publiceras ej