Igår kom vi hit till Bunaken efter ca 3h färd från Lembeh med båt-bil-båt. Det första vi reagerade på här är värmen! Trots att Lembeh och Bunaken ligger på var sida om norra Sulawesi så är det stor skillnad! Vid Lembeh är det runt +33 i luften och +26/27 i vattnet men vid Bunaken är det istället +35 (minst) och +29/30 i vattnet! Mer fuktvärme här så att svetten sipprar ner snabbare och det gäller att dricka på. 
 
Med dykning, saltvatten och tropisk värme så är det större risk för problem med öronen... Och jag fick det för ett par dagar sedan... :(
Här på Bunaken verkar det vara ca 50% av dykare som har något problem med öron/bihålorna... Så jag gör lite uppehåll med dykningen och istället försöker se till att öronen blir bra. Inget vatten in och behandlar dom mer droppar och lite cortisonsalva. Känns mest svullna nu, smärtan var ibland outhärdlig tidigare men verkar ha blivit en aning bättre. Hoppas hoppas! 
 
Idag gjorde Daniel två dyk och jag sällskapade honom på båten och badade/läste tidning och sov lite istället. Tänker inte gå omkring och gnälla/deppa över uteblivna dyk, jag har det bra ändå! Det är vackert här så jag kan njuta på annat sätt! Daniel såg uppemot 10 havssköldpaddor idag under dyken och jag såg en vid ytan precis intill båten! Även en grupp delfiner på håll och när vi kom tillbaka till ön efter dyken upptäckte någon två sjöhästar i knädjupt vatten. En av dom två är en hane och har magen full med små bebbar.
 
Efter en timmes siesta på eftermiddagen har värmen avtagit lite och vi tog lite promenad på stranden. Badade även och jag hade svårt att komma upp efteråt... ;)
Bara flöt och njöt av det varma vattnet och tittse på solen som höll på att gå ner. Det ljusar och mörknar snabbare här än däruppe i Sverige, redan nu är det becksvart trots att solen var uppe för ca en timme sedan. 
 
Chris och Ciara på Lembeh, de som har hand om stället. Fina människor! Chris är IT-kille som Daniel och Ciara biolog som jag.. ;)
 
På väg till Bunaken
 
Bunaken!
 
Kvällspromenad igår på Bunaken
 
Solnedgång igår
 
"Rambo", den stora och stationära? sköldpaddan, som är extra stor jämfört med andra.
 
 
 
Sjöhästpappan med gravidmage
 
Lågvatten vid lunchtiden
 
Lokalbarn
 

Relax!!

1 kommentarer

Helena

14 Oct 2015 15:52

Hihi! Du trivs att simma i vatten som en fisk! Du såg ändå mycket av naturen när Daniel dök.

Droppa öron med Borsyresprit eller nåt annat som kan förebygga fuktighet i öron?

PS. Vackra bilder! DS

Svar: Hehe ;P Tack!
Hm, inte hört talas om sånt men kan vara värt att kollas upp. Senast jag fick problem med öronen var nog för 12 år sen i Medelhavet och jag har inte badat/dykt mindre sedan dess. ;) Ska kolla efter öronproppar och sånt som jag kanske ska börja använda för att förhindra fler problem framöver.
vadarsvalan.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej