Bussresan hit till Kuala Lumpur gick smärtfritt åt. Åkte med ett bussexpressbolag 'Grassland' från Singapore. Vid gränsen mellan Singapore och Malaysia blev det en går ut vid den singaporesiska sidan för att bli utstämplade. In i bussen igen och åkte över bron till den malaysiska sidan. Ut igen med passet och alla bagage, bli instämplade och röntga sina väskor, bära in väskorna i bussen igen och fortsatte iväg. Några vägtullar på vägen blev det också och även en tankning. Cirka mitten på sträckan blev det också en 30 min matpaus och vi skyndade oss med att växla till den malaysiska ringeng och beställa kyckling med nudlar, stoppa i oss maten, gå på toan och sedan vänta på att chauffören skulle komma.
 
Vid 16-tiden kom vi fram till Kuala Lumpur och tog taxi den sista biten till hotellet. Checkade in och kollade sedan info om hur vi skulle kunna åka till nationalparken Taman Negara, som innehar världens äldsta regnskog. Gick till ett annat hotell och pratade med en researrangör och fixade bussbiljetter dit. Det blir buss härifrån ca 08 imorgon och det blir ett par dagar i nationalparken. Kikaren är nedpackad och vi kan lämna kvar våra stora ryggsäckar med dyksaker kvar här i hotellet, skönt! Känns lite lustigt annats om vi skulle ha med oss dyksaker till ett regnskog mitt på Malaysia... ;)
 
När vi var på väg till researrangören mötte vi två döva män här, pratade lite med dom. De var från Ryssland respektive Ukraina och stannar i KL i ett tag. Kul att träffa ett par döva människor utomlands och prata på "internationellt" teckenspråk. Det finns egentligen inget internationellt teckenspråk, utan en blandning mellan kroppsspråk, amerikanskt och 'förenklat' teckenspråk. 
 
Det är en massa palmoljeplantager här i Malaysia, vilket är inte någon jätterolig syn. Man avverkar regnskog för att få plats med regnskog... Även i Singapore såg vi ett par otrevliga saker, bland annat hajfensoppa på några restaurangers meny...
 
Trafiken här i KL är farlig! Motorcyklisterna verkar ha egna regler, de kan strunta i rött ljus och även köra på trottoaren... Det bästa sättet är att observera hur lokalbefolkningen gör när de går till fots - och göra på samma sätt! ;) Naturligtvis utan att bli för farligt.
 
Nu blir det ett par dagar i regnskogen i Taman Negara Nationalpark!
 
På väg över till Malaysia
 
Palm, palm och återigen palm...
 
Chinatown i KL
 
KL
 
KL Tower i diset

2 kommentarer

Helena

24 Oct 2015 16:10

Har alltid kollat matprodukters ingredienser, där jag undviker palmolja. :(

Helena igen

24 Oct 2015 16:11

Hann ej skriva färdigt men ha superhärligt i regnskog! Det är pi en unik upplevelse.

Kommentera

Publiceras ej