Det har varit en fin tid här i Malaysia, främst i Taman Negara nationalpark. Storslaget och området är riktigt stort och kan ses tydligt på karta över Malaysia. Tur med vädret hade vi också, då det är regnperiod just nu här. Det ösregnade bara i början när vi kom fram, lite på någon kväll då vi ändå var inomhus och lite mot slutet då vi var på väg tillbaka till Kuala Lumpur. Speciellt är vi glada över att det inte regnade något när vi var ute på vandring och övernattade i gömslet. Åskade gjorde det lite också, även när vi var i gömslet men det varade bara i en kort tid. Kraftigare åska upplevde vi när vi satt i rummet och kollade på boende i Hanoi (Vietnam). Hela huset vibrerade och det kände som om någon körde med tung MC precis intill. Galet!

Igår kom vi hit till KL igen efter båt - minibuss - minibusstur. Skillnaden mellan KL och Singapore är stor. KL har mycket galnare trafik, är smutsigare och är också lite äldre stad med lite blandade ålder på byggnaderna. De två kända byggnader här i KL är KL Tower (lång torn med en "boll") och Petronas Twin Towers (två nästan konformade torn med ett bro emellan), som vi sett på håll. 

Trafiken? Lyder de trafikreglerna bra? Nope. Framförallt motorcyklisterna. För dom gäller det:

Rött ljus = du kan stanna om du vill, men du kan också köra om den korsande trafiken är lugn. Även rakt genom korsningen.

Trottoaren = en extra körfil. Speciellt vid bilköer.

Övergångsställe = de gående får se upp och går när det går. Behöver inte väja för någon. Funkar även bra som vänteplats vid rött ljus. Gärna också så långt fram som möjligt vid stopplinjen.

Mellan filerna = en möjlig parkeringsplats. Speciellt om området mellan körriktningarna är lite bred och att det är upphöjningar/trottoaren både fram och bak.

-------

Idag tog vi det lugnt här i KL och tog lite sovmorgon. Efter frukosten bokade vi boende på ön Cat Ba i norra Vietnam, vid Halong bay. Halong bay är med på världsarvslistan, då området innehar vackra klippor och området är ett karstlandskap. Det skapades av undervatten-/marksgrottor som kollapsade någon gång för länge sedan. Då vi skall till kusten betyder det inte att det blir dyk, då Vietnam inte är jättekänt för sitt dykvatten. Just vid Halong bay har några floder sina utmynningar och det gör vattnet lite extra grumligt. Vi är där mest för att uppleva och njuta av klipporna, naturen och att få uppleva Vietnam. Efter Cat Ba blir det ett par nätter i Hanoi igen.

Efter att ha bokat boende klart tog vi en promenad till KL Bird park. Det började regna när vi kom fram och vi väntade lite under taket tills det värsta regnet har avtagit. Området är rätt stort och har några gigantiska nät uppresta så att fåglarna kan flyga rätt fritt. Det var några olika sektorer i parken, ett sektor med våtmarksfåglar (ibisar, storkar, hägrar, flamingo, pelikaner etc), landlevande fåglar (påfåglar, flera olika duvarter, papegojor, sommargyllingar, etc..) och några mindre, men fortfarande stora, burar med tex näshornfåglar, större och papegojor etc. Det fanns även en liten "utbildningsplats" där det fanns skyltar som berättade om hur fåglar fungerar, äggkläckningar, fysiologi etc... Det var rätt trevligt där och fåglarna verkade må rätt bra. Ocanpå näten hoppade några apor omkring, tror de var makakor. Några mammor hade det lite jobbigt med sina vilda ungar, att de ibland grep tag i ungens svans eller fot för att de inte skulle springa iväg. ;)

Det fanns även en restaurang som fått sitt namn av en stationär näshornfågel, som bestämt sig för att stanna där på balkongen. Dock inne i parken, så fågeln är inte vild.

Vi lägger oss redan nu vid ca 21-tiden för vår taxi är beställd kl 03:30 imorgon bitti...

Tack Malaysia och på återseende! Hoppas det blir Borneo någon gång framöver.

Trafiken

Två stora duvor (kommer inte ihåg namnet) som finns i Australien

Matplats får fåglar 

Kohäger, de alla har stora personligheter! De kan vara nyfikna, reserverade eller följsamma.

- Tja!
En emu, som finns i Australien.

Ibis


På "utbildningsplatsen" finns även kläckningsmaskin och även dessa söta kycklingungar.

Apor, utanför stängslet (de är alltså vilda)

Näshornfågel

Vid Central Market fanns några konstnärer som målar porträtt, och det riktigt bra!

Kommentera

Publiceras ej