Det blev två dyk idag, ett båtdyk imorse och ett "mandarinfiskdyk" nu på eftermiddagen vid solnedgången. Imorse såg vi bland annat små fina nakensnäckor, små skeletträkor (pinnsmala och välkamouflerade), spindelkrabbor (små, pinnsmala och långa ben), frisimmande muräna, bebis boxfish (klargul, rund med svarta små prickar) samt flera räkor. Några av dem undersökte min hand och letade efter munsbitar, men det var brist på sånt..

Vid solnedgången åkte vi till dykplatsen Bianca (låg precis utanför en lokal fiskebåthamn) tillsammans med några andra dykbåtar. Vid 8m djup parkerade vi i en lång rad vid en hög med döda koraller och tittade på färggranna mandarinfiskar som hade lekdans. Hanarna jagade bort andra konkurrenter och försökte få till dans med honorna. Några gånger såg vi dansen, där paret långsamt simmar tätt intill varandra uppåt i några sekunder, innan de kvickt återvände ner till korallhögen.

Vi täckte för våra lampor med röd plastpåse för att dämpa ljuset för att inte störa dom. Det var vackert att titta på!

Imorgon förflyttar vi på oss till en annan ö på andra sidan Sulawesi, till Bunaken. Froggies dive har en anläggning även därborta. Det ska bli spännande med ny plats!

Kommentera

Publiceras ej