Det har varit två fina heldagar i Singapore, som är ett speciellt och annorlunda land. Modernt, mångkulturellt och speciellt. Majoriteter av befolkningen består av kineser/japaner och landet är bara 50 år gammalt. Viktigt affär-/handelsland och det finns flera skyskrapor i stadskärnan, som ligger mer åt syd/sydost om landet. Vi bor intill i ett hostel, som är ganska enkelt men trevligt. Utan fönster i vårt rum, så noll tidsuppfattning... Vaknade halv tio imorse och hade 30 min innan frukostserveringen stängde för dagen. ;) Även den är enkel och lite rörigt, med två sega brödrostare som minst 3 personer åt gången vill paxa. 
Det är väldigt varmt och fuktigt här, så vi svettas nonstop utomhus. Inomhus är AC:n påslaget för fullt överallt, att jag tom frös när vi åkte tunnelbana.. ;)
 
Igår kollade vi in Chinatown, Little India, Marina Bay och sakerna runtomkring. En massa underliga mat som säljs i Chinatown, bla torkade sjögurkor, sjöhästar och larver, bland de värsta... Torkade sjöhästar sägs vara bra mot hudallergi....... Hm. Tittade även in i en buddistisk tempel och jag fick ha sjal över mina axlar för bara axlar och minishorts är inte tillåtet. Vackra konst därinne och många ljus och buddiststatyn. 
Testade även den kända Singapore Sling på Long Bar, vilket är en god drink. Den fyller 100 år i år och var avsedd för kvinnor förr i tiden, som inte fick dricka alkohol, så ägaren ville skapa någon dryck som liknade juice och skapade då denna goda cocktaildrink.
 
Idag började vi med att åka till ett ställe norr om centrumet för att boka bussbiljett åt oss imorgon mot Kuala Lumpur i Malaysia. Därefter åkte vi mot Botanic Garden och tog en promenad där bland en massa vackra växter. Fanns även ett område med regnskog som vi gick igenom. Mäktiga växter det växer i regnskogen, men också i hela Botanic Garden! Stora, kraftfulla, vackra, färggranna, detaljrika etc etc..
Efteråt så tog vi tunnelbana mot Garden by the Sea med sina spännande, vackra och underliga byggnader! Även detta område hade flera fina och speciella växter, bland annat flera träd (?) som såg ut som korsning mellan palm och bananplanta.
 
Det är många regler här i landet, bland annat så är rökförbud väldigt utbrett, även i Botanic Garden. Förbjudet att slänga skräp (bra!) men ibland ses också skylt där man förbjuder durianfrukt, det är en frukt som luktar illa och kan sitta kvar ganska länge. Och just det, vårt rum luktar ganska mycket precis nu av durianfrukt! Misstänker att någon granne här har ätit eller medtagit durianfrukt in i sitt rum och lukten spreds sedan via ventilationen.. ;)
 
Det har varit fina dagar här i Singapore och nu är det dags att fortsätta resa och upptäcka nya ställen. 
 
Chinatown
 

Durianfrukt
 
Foodcourt i Chinatown
 
Singapore Sling. Man ska äta jordnötter till den och sedan slänga skal på golvet.
 
Vy
 
Lite regler..
 
Varan
 
Ekorre
 
Little Heron
 
Flerspråkigt land
 
Banan x palm!?
 
Knas! Är vi med i filmen Avatar!?
 
Ganska. Stort. Shoppingcenter. !
En massa märkesaffärer, även de vi aldrig hört talas om...
 

1 kommentarer

Helene Cederholm

23 Oct 2015 08:04

Hoppas att ni har det härligt i Singan. Det är ett speciellt land. Vi åker den 4 november och jag ser så fram emot att komma "hem" :). Ha det bäst. Kram Helene

Svar: Tack, vi har haft det kanon i Singapore, det är ett trevligt och speciellt land att vistas i! Rent och fint är det, ibland känns det som att vissa saker i Singapore borde finnas i Sverige/ Stockholm också, till exempel hur tunnelbanorna fungerar med informationsskylt och dörrar mellan tunnelbanan och perrongen. Hoppas ni får en fin tid i Singapore när ni är där! Kram Filippa & Daniel
vadarsvalan.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej