Sitter nu i skrivande stund och väntar på att få borda planet i Jakarta, som ska ta med oss till Singapore. Resan hit gick ok, med en del lustiga saker som uppkom. När vi kom till Jakarta stod det på skylten att väskorna kommer på band 4, men det kom istället på band 2. Daniels väska var delvis öppen och den översta locket hängde löst och alla blixtlås på toalettväskan var öppna, det verkar som att någon på flygplatsen bara öppnade det, kikade, stoppade in i väskan igen och satsade inte helhjärtat på att stänga igen. Det var frustrerande och kände lite som att någon trampade och snokade in på ens egendom. Det verkar vid första koll som att inget saknas...

Planet var lite försenat och folk hade gärna med sig flera handbagage och en del av av dom var bara av pappkartong eller svarta sopsäck. 
Det verkar som att man fraktar även en del frukt och mat som handbagage här. 

Väl på flygplatsen i Jakarta tog vi en liten shuttle bus mellan terminalerna och behövde äta lite innan vi går in. Valde ett amerikanskt ställe (lite paus efter 2 veckor) och beställde lite stek och Fanta. Fick stek som verkade inte tillräckligt tillagat så vi bad dom steka dom well done istället. Fanta.. Jordgubb-Fanta blev det prompt och det smakade illa! Tuttifrutti och våra tungor färgades chockrosa... Jaja, lite mat har vi i alla fall i oss och klarar nu oss till Singapore.

Det var typ 100 kontroller här, kontroll när man gått in på flygplatsen, checka in, kontroll, kontroll, utstämpel, kontroll, väskröntgen, kontroll, kontroll och fick ett papper där man skall ifylla till den singaporesiska immigrationsmyndigheten. Det är oeffektivt och skylten visar inte all info som är nödvändigt. Jaja, lite äventyr är det i alla fall!

Kommentera

Publiceras ej