Kom hit för ett par timmar sedan och letade efter mat och rejält med dryck men orkade inte sitta och vänta på någon restaurang, så det slutade med BurgerKing... Beställde en stor Fanta till menyn. Fick läsken. Tittade ner... Det var inte orangefärgad.. Snarare lila... Provsmakade lite, Ptvi! Hallon-Fanta blev det nu, tidigare idag fick vi Jordgubb-Fanta när vi beställde och räknade med standard-apelsin-Fanta...
Apelsin-Fanta verkar inte finnas här i Singapore heller! Fanta... Om man säger Fanta så borde de flesta tänka på en gulorangefärgad läskedryck...!? ;)
Bad om att få byta till Sprite istället. Fick istället is med Sprite. Efter några sugrörsugningar var läsken slut. Typ... Orkade inte mer för idag! Ok, det blir enbart vatten, Sprite, Cola och kanske öl framöver här! ;)
 
Bor ganska enkelt men huvudsakligen är att kunna sova bra. Ska imorgon vid frukosten titta på kartan och pricka in ställen vi vill kolla på, fick tidigare också lite tips från min kusin som har bott här i ett par år. Även från min syster som varit här några gånger.
 
Det är lite problem med 'haze' här, vilket är en typ av "smog" med rök från skogsbränder på Sumatra. De eldar ner regnskogen för att få plats till palmodlingar. Det kunde vi lätt se med blotta ögat när vi flög över Sumatra. Flera rökridåer som sträckte miltals mot nordsektorn. Myndigheterna i Singapore mäter luftkvalitet här och rapporterar på sin hemsida. Senast låg siffran på 114 PSI (är inte säkert på hur de räknar halten, men någonting i stil med hur mycket rökpartiklar det finns per kvadratmeter). Gränsen för god ligger på 50, men för oss som inte motionerar på oss som tokar här så är det inte så farligt. Om man inte är medveten om haze så märker man nog inget här. Fuktigt och varmt är det här, så det är bara att dricka på. Det märks också tydligt att det är ett mångkulturellt och teknologiskt land, med skyskrapor, olika kvarter (China town, Little India etc)..
 
Inte så mycket till skugga vid Jakarta, som ligger precis söder om ekvatorn.
 
Bränder vid Sumatra.. :(
 
Rätt stort.. Därborta blev vi insläppta in i landet.
 
Boat Quay i Singapore, vi bor strax intill.
 
Jaja, nu slocknar vi!

1 kommentarer

Winninge

21 Oct 2015 21:25

Ta d försiktigt bland den stora stadens hajar!!!

Kommentera

Publiceras ej