Det är mycket som behöver tänkas på i förväg. För ingen vill komma på att man glömt något viktigt när man sitter på planet...
 
Den första dosen Twinrix (Hepatit A + B) är injicerade i oss, jag behöver ta en andra dos nu. Kanske även mot stelkramp, men ska rådgöra med vaccinationstanten. Även skriva en lista över olika mediciner som vi ska ha med oss i "reseapoteketet". Alvedon, Ipren, Rinexin (avsvällande), Loratadin (antihistamin), Immodium (mot diarré) och Malarone (mot malaria). Myggmedel och druvsocker ska också med. Kanske även koltabletter och Resorb, kan vara bra om vi skulle råka ut för den där skit-turistdiarrén. Bakterierna därnere är helt annat mot vad vi är vana vid. Undvika råa och kranvattensköljda grönsaker och kranvatten (till varje pris..). Man kan inte desinfektera allt, men göra så gott man kan för att minimera risken för att råka ut för något skitigt.
 
Vi har lovat våra föräldrar att i.n.t.e. besöka sjukhus därnere för att inte riskera smittas av multiresistanta bakterier. Och inte dricka vatten från andra källor än ouppbrutna flaskor och ha bra handhygien.
- Och löften ska vi hålla, päronen våra!
 
Tror vi har ganska bra koll på läget. Passen fixade vi redan tidigare i somras. Varför kan inte man se någorlunda normala ut på passfoton... *suck*... Glasögonen fick ej bäras, ansiktet rakt fram, neutralt humör utan uppåtpekade mungipor och ofta så ligger någon hårtuva lite tokigt och det upptäcks i efterhand. Kontrasten är relativt stark också så de minsta skäggstubben framhävs tydligt och de osynliga mörka ringar under ögonen är plötsligt övertydliga... Jaja, det får vi stå ut med. 

Kommentera

Publiceras ej