Den här resan har min sambo Daniel och jag (Filippa) planerat sedan länge. Den 23 september är jag officiellt färdig med mina studier efter 19 (!) år bakom skolbänken. Kandidatexamen i biologi och masterexamen i marinbiologi kommer jag ha i bagaget, med både företagsekonomi och naturgeografi som extra bredd. För att njuta av tiden innan jag börjar min nästa och ny fas i livet så vill vi passa på och resa runt och upptäcka lite vad vår planet har att erbjuda.
 
I början på oktober bär det av på riktigt, ca 830 mil bort mot sydost. Till Bangkok i Thailand kommer planet landa. Vi planerar att samma dag fortsätta till Jakarta i Indonesien. Där kommer vi övernatta en natt innan vi fortsätter till Sulawesi i nordöstra Indonesien, nära gränsen till Filippinerna och ön Borneo. Området ligger inom så kallat "koralltriangeln", där det är extremt högt biodiversitet - "hot spot". Biodiversitet innebär en stor artrikedom bland djur och växter. 
Vi vill inte hålla reseplanen alltför stramt med välplanerat schema - men samtidigt inte vara alltför lössläppta. Det är skönt att veta ungefär vad/hur vi har tänkt oss och försöka uppfylla dem så gott det går. Den första tiden är relativt klart och nu väntar vi bara på bekräftelset på boende i Sulawesi.
 
Syftet med resan är förutom att resa runt och upptäcka - att dyka en massa! Och uppleva naturen. Och njuta av livet och av varandra! ♥
 

1 kommentarer

Helena

19 Sep 2015 07:06

Kommer se fram emot att läsa din blogg. Mysmys! En fråga, tar ni med era dyksaker eller hyr dyksaker?

Svar: Hej hej! Vad kul! :D
Vi kommer ta med våra dyksaker, dock blir det våtdräkt och "gamla" fenor (lättare). Våra torrdräkter och 'jet fins' blir för varma/ tunga. Vattnet kommer vara mellan 22-29'C, så det är skönt att kunna svalka sig lite under dyket om det skulle bli för varmt. Med torrdräkten skapas lätt kondens inuti speciellt om det är varmt, vi svettas mycket och har mindre kläder i dräkten (absorberas mindre) än vad vi brukar ha här i Sverige eller vid Medelhavet/ Röda havet. Det vi kommer hyra är flaskor och bly.
vadarsvalan.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej