Jag har haft denna tanke länge men det smällde på riktigt efter lyckad techpass-upgrade på GUE Fundamental. Redan i maj hade jag haft kontakt med instruktören Mattias Vendlegård om GUE Tech1-kurs. Anledningen är att jag inte kan höra och en viktig moment i denna kurs är att kunna upptäcka bubblor på egen hand om det skulle vara något fel med kranarna på sitt bakpaket (dubbelflaskorna på ryggen). 
 
Vid ett kvällsdyk testade Ola, Emma och Martin bubblorna på mig med Olas luftpistol som han kopplade till sin dräktslang. Han simmade bakom mig och bubblade vid några olika ställen bakom min nacke - och jag kände det!!! Vilken lättnad!!
Och kunde även lokalisera varifrån bubblorna kom, om det var från den högra eller vänstra delen av manifolden, vilket är väsentligt på kursen. Ola och jag rapporterade sedan det för Mattias och efter att han pratat med några högre ansatta GUE-instruktörer accepterade han mig att gå på denna GUE-Tech 1 klass i augusti. Han hörde av en annan instruktör att en dykare med nedsatt hörsel (ev. döv?) har försökt gå men inte klarat av att känna bubblorna av någon anledning. Men jag kände det och Ola övertygade Mattias att det skulle gå bra.
 
22 till 27 augusti var noterat i almanackan med stora bokstäver GUE TECH1-KURS!.En dräktgasflaska införskaffades och även en bättre dykdator som är lättare att användas och kunna avläsas i mörker. Stagen (80 cuf) och reelen lånar jag av mitt hjärta Martin. Dubbeltolvorna är fixade redan sedan några månader, efter när jag "vuxit" ur mina D8,5:or. 24 liter med 230 bar tryck i dom, det finns alltså cirka 5520 liter luft att använda, jämfört med 3910 liter i dubbel 8,5:orna. 

Kommentera

Publiceras ej