Någon kväll i vintras satt jag vid datorn och bokade in mig på divemasterutbildning hos Oceanic Tech, för att ta ett steg framåt med dykningen.
 
Varför Divemaster?
 
Av några olika anledningar helt enkelt. Främst är det för att kunna utveckla sig själv, lära sig ytterligare och kunna jobba med dykningen om man skulle vilja det. Ingen dum merit att ha är det heller. 
 
Vi var totalt tre divemastertrainees som träffade någon gång i februari på OT och fick en ganska tung väska med diverse böcker och innehåll. Instruktören JC (en skön grabb) genomgick både teori och praktikövningar i pool (varmt och skönt) samt några scenariodyk utomhus i slutet av mars/början på april (kallt men trevligt). En helg var det dessutom också Dykmässan och vi var med och hjälpte till några instruktörer med prova-på-dyk i den lilla flyttbara poolen som placerades mitt i mässhallen. Jag var där och plaskade i några timmar i poolen iklädd torrdräkt (det tackar jag för efteråt!) och hjälpte till några barn/ungdomar att testa på dykningen i brödtdjupt vatten om 4x4m. 
Därefter skulle vi vara med på en OW-kurs och en fortsättningskurs som DM och jag var med på några pooldyk med helt nya dykare och dagen efter Tough Viking var jag med på deras utedyk vid Björkvik. Gissa om jag var ganska mör då, efter att ha sprungit 8 km med otaliga hinder dagen innan (med isbad och lervälling bland annat)... Fortsättningskursen gjordes även ute på Björkvik med fyra redan certifierade dyk och därefter signerade både JC och jag på alla papper innan jag postade in dem till PADI HQ i England. Nån månad senare dimpade DM-cert ner.
 
Det var rätt najs! Därefter valde jag att fortsätta utveckla mig själv inom dykningen och inte ta nästa steg inom den professionella banan (såsom Assistance Instructor eller Open Water Instructor). Kanske i framtiden, men inte nu i alla fall.

Kommentera

Publiceras ej